• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь педагогів Білоцерківської міської територіальної громади у зустрічі за круглим столом із теми: «Якісна дошкільна освіта в умовах війни»

Участь педагогів Білоцерківської міської територіальної громади у зустрічі за круглим столом із теми: «Якісна дошкільна освіта в умовах війни»

2023-02-17

/Files/images/зображення_viber_2023-02-17_16-46-30-298.jpg

17-го лютого 2023 року Оксана РОМАНЮК, консультант КУ БМР ЦПРПП, Ольга ДУХНОВСЬКА, директор Білоцерківського ЗДО №19 «Кобзарик», Олена ЛЮКШИНА, директор Білоцерківського ЗДО №21 «Малятко» брали участь у зустрічі за круглим столом із теми: «Якісна дошкільна освіта в умовах війни» на базі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова зустріч організувала і провела команда управління Державної служби якості освіти у Київській області за участі в.о. ректора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Віктора АНДРУЩЕНКА та проректора з навчально-методичної роботи Романа ВЕРНИДУБА.
Модератором зустрічі була начальник управління Служби Лілія Кревська.
Учасники заходу: декан педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова Тарас ОЛЕФІРЕНКО, заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв'язків Олена МАТВІЄНКО, завідувач кафедри дошкільної освіти Ганна ЦВЄТКОВА, завідувач кафедри практичної психології Олександр МИТНИК, заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Київській області Володимир ЩАСНИЙ, провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Київській області Ігор БОЧАРОВ, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради Лариса ЛАХТАДИР, директор Комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Петрик» Петрівської сільської ради Наталія ОСАДЧА, керівники органів управління освітою територіальних громад, директори та методисти закладів дошкільної освіти Київської області.

З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. ректора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, член-кореспондент НАН України Віктор АНДРУЩЕНКО.

Пан Віктор висловив власні погляди на педагогіку добра і перемоги, наголосив, що радий вітати працівників дошкілля в Університеті, подякував їм за роботу: «Дітей навчати – свята, божественна справа!»
Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА подякувала високоповажному Віктору АНДРУЩЕНКО за співпрацю та можливість проведення освітніх заходів у славетному університеті, який є візитівкою української педагогіки.
«Питання якості освітнього процесу нерозривно пов’язані з питаннями безпечного освітнього середовища, забезпечення психологічної стабільності у закладах дошкільної освіти, - зазначила Лілія КРЕВСЬКА. І вони є пріоритетними для кожного з нас!»
Лілія Богданівна подякувала педагогам, засновникам закладів дошкільної освіти, які багато працюють над створенням безпечних умов навчання. Наголошувала на потребі забезпечення закладів практичними психологами. Адже за їх відсутності відповідна робота проводиться педагогічними працівниками.
Головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Київській області Юлія ГУЗЬ розповіла про стратегію розвитку закладу дошкільної освіти.
У ході зустрічі обговорили такі питання: - підготовка майбутніх вихователів у воєнний і поствоєнний час: актуальні проблеми та шляхи вирішення;
- дошкільна освіта: виклики сьогодення та перспективи відновлення у повоєнний період;

Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi