• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання методичної студії з теми: «Формування шахово-ігрової компетенції дітей дошкільного віку» для вихователів середніх і старших груп

Засідання методичної студії з теми: «Формування шахово-ігрової компетенції дітей дошкільного віку» для вихователів середніх і старших груп

2023-02-23

/Files/images/3802dcdd-82ff-4075-8849-382a912813b1.jpg

Світ логіки та емоцій – чудовий і пристрасний світ зі своїми злетами й падіннями, радощами і печалями. У наших силах, шановні педагоги, подарувати дитині золотий ключик у цей чарівний світ. Безсумнівно, що вміння грати в шахи допоможе маленьким “теоретикам” активізувати процеси мислення, а “мрійникам” дасть змогу зосереджуватися.

З метою підвищення професійної компетентності педагогів щодо формування шахово-ігрової компетентності дітей, 23-го лютого на базі Білоцерківського закладу дошкільної освіти №19 «Кобзарик» було організовано чергове засідання методичної студії з теми: «Формування шахово-ігрової компетенції дітей дошкільного віку».

Під час роботи студії Ольга ДУХНОВСЬКА, директор Білоцерківського ЗДО №19 «Кобзарик» презентувала Програму і методичні рекомендації з навчання дітей старшого дошкільного віку «Мудрі шахи», як варіативного складника освітнього напряму «Особистість дитини. Спортивні ігри. Шахи». (Мудрі шахи: програма та методичні рекомендації з навчання дітей старшого дошкільного віку гри в шахи / В. В. Семизорова, О. І. Духновська, Л. Ю. Пащенко. – Тернопіль : Мандрівець, 2020. – 76 с. Схвалено для використання у закладах дошкільної освіти комісією з дошкільної педагогіки і психології Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України (лист ІІТЗО від 02.10.2020 р. № 22.1/12-Г-803)

Вихователь-методист Білоцерківського ЗДО №19 «Кобзарик» Валентина ВОЙДЕВИЧ розкрила проблему організації освітнього процесу з навчання дошкільників гри в шахи.

Людмила ПАЩЕНКО, Олена ДЕСЯТНИК, вихователі Білоцерківського ЗДО №19 «Кобзарик» під час практичної частини ознайомили з досвідом роботи над окремими.

Наприкінці зустрічі учасники поділилися враженнями та визначили завдання для самостійного опрацювання до наступного засідання.

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi